Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) meghirdette idei fotópályázatát „ZeroWaste PIX 2023” címmel.

A beadási határidő: 2023. október 3.

ZeroWaste PIX 2023 fotópályázat


Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei „ZeroWaste PIX” fotópályázata arra kéri Európa lelkes fotósait, hogy örökítsék meg mind a helyes - fenntartható, mind a kevésbé helyes - nem fenntartható termelési és fogyasztási mintákat, szokásokat és viselkedési formákat mindennapi életünk során.

A ZeroWaste PIX célja a figyelemfelkeltés és a változás ösztönzése fényképek segítségével, például gyárakról, hulladéklerakókról vagy közösségi kertekről, a közös célok elérése érdekében.

 

ZeroWaste PIX – 2023 fotópályázat

A résztvevők négy kategóriában nyújthatnak be fényképeket:

  • Körforgásos és intelligens
  • Öko-életmód
  • Pazarló termelés
  • Fogyasztási mánia

Az egyes kategóriák nyertesei fejenként 1000 EUR pénzjutalomban részesülnek. Díjazzák továbbá a fiatal pályázók fotói közül a legjobbat, valamint az online közönség által legjobbnak ítélt fotót is.

A résztvevőknek 2023. október 3-ig, keddig kell beküldeniük fotóikat. A nyertes pályázatokat 2023. november 10-én hirdetik ki.

Pályázati feltételek

18 év felettiek pályázhatnak, a pályázónak a 32 EEA-tagország vagy a hat együttműködő ország, (azaz a 27 uniós tagállam, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc, Törökország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó*, Montenegró, Észak-Macedónia és Szerbia) valamelyike állampolgárának kell lennie.

További információk a kategóriákról, a nevezés módjáról és a verseny szabályairól:

ZeroWaste PIX – EEA fotópályázat 2023