2022. november 7-ig Ön is szavazhat, hogy melyik fotó kapja a közönségdíjat. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (European Environmental Agency, EEA) fotó pályázata idén rekordot döntött: 5236 fotó érkezett a felhívásra.

Az Ügynökség 50 fotót válogatott ki a döntőbe. A téma négy kategóriát ölelt fel: levegő, víz, föld és hang (air, water, land and sound).

Ebben az évben minden idők legtöbb pályaműve érkezett be. A legnépszerűbb a víz kategória volt, ezt a föld kategória követte.

A győztesek kategóriánként 1000 euro díjat kapnak. Ezen felül díjat kap a legjobb fiatal fotós, és a nagyközönség kedvence is. Ez utóbbi kiválasztásához bárki hozzájárulhat. A szabály egyszerű: akárhány fényképre lehet szavazni, de csak egy alkalommal. A szavazás november 7-ig elérhető itt: https://europeanenvironmentagency.wufoo.com/forms/well-with-nature-public-vote/

A harmóniában a természettel („Well with Nature”) fotópályázat célja az, hogy hangsúlyozza a természeti környezettel való kapcsolatunkat: mennyire törődünk a természettel, és az hogyan vigyáz az egészségünkre – érzelmileg és fizikailag is. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen előnyeink származnak abból, ha lépünk a nulla szennyezés felé.

Nézze át Ön is a döntős fotókat, és olvasson többet a „Well with Nature” verseny kategóriáiról és szabályairól itt: https://www.eea.europa.eu/about-us/competitions/wellwithnature/well-with-nature

Other issues: