Elkészült a HÉTFA új kutatása, „Kohéziós politika és klímavédelem Magyarországon” címmel, a European Climate Foundation (ECF) megbízásából.

Hidrogénbázisok kiépítése, ökológiai gazdálkodás, városi területek vízmegtartó erejének növelése, a munka és gyermekvállalás összehangolása, bérlakások, fecskeházak építése, a fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő családtámogatások, klímabarát turizmus, a városok élhetőségének növelése. Csak néhány javaslat a 2021-27 közötti programozási ciklusban hazánknak jutó források hatékony felhasználásával kapcsolatban, hogy azok minél inkább hozzájáruljanak a fenntarthatóság felé való átmenethez, és stabilitást biztosítsanak a jelenlegi járványhoz hasonló válsághelyzetek idején.

A járvány kapcsán fókuszba kerültek a válsághelyzetekkel szembeni reziliencia és a fenntarthatóság kérdései mind az európai, mind a hazai szakpolitika-alkotás terén. A HÉTFA Kutatóintézet (https://hetfa.hu/ ) által készített tanulmány a klíma- és környezetvédelem, a gazdasági és társadalmi erőforráshatékonyság, a demográfia, valamint a területi egyenlőtlenségek csökkentése terén vizsgálta a sokkhatásokkal szembeni ellenállóság lehetséges eszközeit, valamint a kohéziós források felhasználásának lehetőségét.

Tudj meg többet itt: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20210405/ime-negy-javaslat-amivel-joval-ellenallobb-lenne-a-magyar-gazdasag-a-jovo-kihivasaival-szemben-476832

A tanulmány elérhető itt: https://hetfa.hu/2021/03/23/kohezios-politika-es-klimavedelem-magyarorszagon-a-hetfa-uj-kutatasa/