A bolygó állapotáról festett elkeserítő képet, majd vázolta a reményre mégis okot adó tényezőket António Guterres, az ENSZ főtitkára tegnap, a Columbia Egyetemen elmondott beszédében.

Foto forrás: https://www.unep.org/news-and-stories/video/state-planet-latest-secretary-general

A bolygó állapotáról festett elkeserítő képet, majd vázolta a reményre mégis okot adó tényezőket António Guterres, az ENSZ főtitkára 2020. december 2-án, a Columbia Egyetemen elmondott beszédében. Az éghajlatváltozás mellett a biológiai sokféleség pusztulását és e kettő kapcsolatát említette égető problémaként, de szó esett a monitoring rendszer szükségességéről, vagy a természetre káros támogatások megszüntetésének fontosságáról is. Mint mondotta, a biológiai sokféleség táplálja az életet, ennek megőrzésében az őslakos közösségektől lenne mint tanulnunk, a kivezető út megtalálásához a náluk és a fejlett világban felhalmozott tudásra egyaránt szükség van.

Emlékeztetett arra is, hogy az élelmezési rendszer a legfőbb oka bolygónk határai meghaladásának. A beszédet követően kérdésekre válaszolt a főtitkár.

Tudj meg többet itt: https://qubit.hu/2020/12/02/az-ensz-fotitkar-szerint-emberiseg-ongyilkos-haborut-inditott-a-termeszet-ellen

És itt: https://www.un.org/en/climatechange/un-secretary-general-speaks-state-planet

A teljes beszéd és az ezt követő beszélgetés itt: https://www.unep.org/news-and-stories/video/state-planet-latest-secretary-general

A beszéd letölthető innen: https://www.un.org/sites/un2.un.org/files/sgspeech-the-state-of-planet.pdf