Dr. Du Moulin Eckart grófnő és Dieter Brühl gróf „Naturerbe Donau” magánalapítványa másodszor osztja ki a nemzetközi „Élő Duna” díját. A díj a teljes Duna-régió kulcsszereplőinek szól, és célja, hogy támogassa a Duna menti fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítéseket. A cél az elkötelezettség és az eredmények elismerése, amelyek példamutató módon hozzájárulnak a Duna természeti örökségének megóvásához és megőrzéséhez.

A 15 000 eurós (10 000 euró készpénz és 5000 euró aranyérem) "Élő Duna" alapítványi díjat olyan egyének, csoportok és szervezetek kapják, akiknek innovatív tevékenységeit, sikeres kutatási eredményeit vagy életviteleit a Duna menti természeti örökség fenntartható javítása jellemzi.

A pályázati eljárás 2021. március 1-jén kezdődik és 2021. július 31-én ér véget.

Hangsúlyos a Duna folyórendszerének és ártereinek biológiai sokféleséget és a dinamikus folyamatait megerősítő intézkedések végrehajtása – legyen az bárhol a forrástól a torkolatig. A díj ide érti a fenti célokat, vagy az azokat alátámasztó tudományos kutatások megvalósítását fenntarthatóan támogató struktúrák és együttműködések létrehozását is.

A díjazottnak meggyőzőnek és máshol is alkalmazhatónak kell lennie. Különösen figyelembe veszik az országhatárokon átívelő, innovatív, hálózatintegrált megoldásokat, és az interdiszciplináris jellegű együttműködés-építő szolgáltatásokat.

A díjat kétévente adják át, jelenleg 2022-re.

Pályázatok benyújtására jogosult intézmények és személyek 2021. július 31-ig az Alapítványhoz (sZbvJVgA9yOjwNJjNDc3RpZnR1bmdzcHJlaXNAc3RpZnR1bmctbmF0dXJlcmJlLWRvbmF1LmRl ) fordulhatnak, és adhatják be kitöltött digitális pályaművüket PDF formátumban.

További lehetőség, hogy közvetlenül a javaslattevőkhöz fordulunk, akik a Naturerbe Donau Alapítvány Alapítványi Tanácsának tagjai, a Naturerbe Donau Alapítvány igazgatósága, az Auenzentrum Neuburg Népszerűsítéséért Egyesület, az Aueninstitut Neuburg, illetve az EU Duna Régió Stratégia (EUSDR) 6-os Prioritás területe Irányító Testületének tagjai.

További információt az Alapítvány honapján érhetnek el: www.stiftung-naturerbe-donau.de

A felhívás angol nyelven PDF formátumban itt érhető el.