Szavazz a 2021-es év környezeti fotósára!

Publikálva: 2021. szeptember 6.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) fotópályázata közönségdíjára még szeptember 15-ig szavazhatsz (https://europeanenvironmentagency.wufoo.com/forms/climate-change-pix-public-vote/ ).

 

A 2021-es év fotós pályázata témája az éghajlatváltozás volt. A téma érezhetően nem egyszerű: az idei pályaművek száma jóval alacsonyabb a tavalyinál.

A 278-as számú pályamű

Sokat elmond a kategóriák közötti megoszlás is: „A klímaváltozás természetre gyakorolt hatása” témakör viszonylag sokakat megmozgatott, és sokan jelenítették meg fényképen, míg a „Megoldás egyéni szinten” és a „Megoldás társadalmi szinten” témakör csak kevesek által volt megfogható.

Szintén feltűnő, hogy a beérkezett pályaművek többsége a kontinens déli államaiból érkezett: Törökországból, Bulgáriából, Olaszországból, Spanyolországból – ami jól mutatja, hogy mely vidékeken érzik át jobban az éghajlatváltozás problémáját.

A 67-es számú pályamű

Szeptember 15-ig még lehet szavazni a kedvenc képekre: a legtöbb szavazatot gyűjtő fotó közönségdíjat kap. Tetszőleges számú fotóra lehet szavazni, de személyenként csak egyszer.

Az előválogatáson túljutott pályaművek itt érhetőek el: https://europeanenvironmentagency.wufoo.com/forms/climate-change-pix-public-vote/

A pályázat kiírásának részletei itt érhetőek el: https://eionet.kormany.hu/fotopalyazat-a-klimavaltozas-hatasairol-es-megoldasairol

Menü

Nyitólap

Navigáció