Hírek, aktualitások

ABC of social media

Publikálva: 2020. június 29.

EIONET is happy to give a summarization of the presentation of Gülçin Karadeniz (EEA Communications Programme) titled “ABC of social media – understanding social media” taken on the 18th of June, 2020. We thank her great contribution!

Tovább a teljes cikkre

Humán eredetű szennyezőanyagok a Balatonban II.

Publikálva: 2020. június 18.

Az alábbiakban az Ökológiai Kutatóközpont, Balatoni Limnológiai Intézet, NAP ADAPTÁCIÓS NEUROETOLÓGIAI KUTATÓCSOPORT „Humán eredetű szennyezőanyagok a Balatonban II. - Gyógyszermaradványok okozta lehetséges kockázatok a kockázatbecslési módszerek gyengeségeinek tükrében” című írását közöljük. A szerzők: Molnár Éva, Maász Gábor és Pirger Zsolt.

Tovább a teljes cikkre

Ingyenesen elérhető képzési anyagok a fenntartható települési vízgazdálkodásról

Publikálva: 2020. június 17.

Nemzetközi és hazai vízgazdálkodási szakértőknek köszönhetően több nyelven, így magyarul is elérhetők a City Water Circles – itthon Városi Vízkör néven futó - európai projekt képzési anyagai.

Tovább a teljes cikkre

Megerősítést kapott az erdők ökológiai értékének védelme

Publikálva: 2020. június 16.

Az Alkotmánybíróság friss határozata szerint a környezetvédelmi érdekeket háttérbe szorította az erdőgazdasági érdekek javára az erdőtörvény és a természetvédelmi törvény legutóbbi, 2017. évi módosítása.

Tovább a teljes cikkre

A tervezett és a nem tervezett 2020

Publikálva: 2020. június 16.

Hans Bruyninckx, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség ügyvezető igazgatója 2020. május 26-án az NFP ülésen röviden beszélt. Az alábbiakban ebből adunk közre néhány gondolatot.

Tovább a teljes cikkre

Európai fürdővizek állapota

Publikálva: 2020. június 12.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség idén is megjelentette az európai fürdővizek állapotáról szóló jelentését...

Tovább a teljes cikkre

Első hazai nemzeti parki övezeti besorolás

Publikálva: 2020. június 12.

Természeti övezeti besorolást kapott a honfoglalás-kori erdős sztyepp egyik utolsó megmaradt darabja, az újszentmargitai Tilos-erdő, valamint a Pentezugi Vadlórezervátum és a Kunkápolnási-mocsár.

Tovább a teljes cikkre

Fotós pályázatok

Publikálva: 2020. június 11.

A Környezetvédelmi Ügynökség és az ENSZ egymástól függetlenül két fotópályázatot hirdet – közel egy időben. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be.

Tovább a teljes cikkre

Duna Nap 2020

Publikálva: 2020. június 8.

Az Agrárminisztérium az agrárpolitika mellett az élelmiszer termelésért és -biztonságért, a halgazdálkodásért, erdészetért a környezetvédelemért és a természetvédelemért is felelős. Ebben a szerepkörében számos módon tesz a Duna védelméért, fejlesztéséért. Erről írunk alább a DUNA NAP alkalmából (június 29.).

Tovább a teljes cikkre

Környezetvédelmi Világnap: Mi a biológiai sokféleség és MIÉRT SZÁMÍT?

Publikálva: 2020. június 5.

A 2020-as Környezetvédelmi Világnap alkalmából „PRAKTIKUS KALAUZ” jelent meg magánembereknek, vallási csoportoknak, üzletembereknek, városoknak, kormányoknak, iskoláknak és egyetemeknek, fiatalok csoportjainak és civil szervezeteknek. Az alábbiakban a természeti gazdagságot érintő részt tesszük közzé – kedvcsinálóként.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció