Hírek, aktualitások

Az EEA szakértőket keres a Tanácsadó testületébe (Scienific Committee)

Publikálva: 2024. május 14.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) szakértők jelentkezését várja Tanácsadó Testületébe (Scientific Committee).

Tovább a teljes cikkre

Az EEA ZeroWaste PIX fotópályázat nyertesei

Publikálva: 2023. november 16.

Megszületett a döntés az EEA 2023. évi ZeroWaste PIX fotópályázat díjazott képeiről.

Tovább a teljes cikkre

EEA ZeroWaste PIX fotópályázat - közönségszavazás

Publikálva: 2023. október 26.

Szavazás az EEA ZeroWaste PIX fotópályázat közönségdíjára - november 7-ig lehet szavazni tetszőleges számú képre, de mindenki csak egyszer szavazhat.

Tovább a teljes cikkre

Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó

Publikálva: 2023. augusztus 31.

2023. szeptember 25 – október 1. között kerül ismét megrendezésre a Planet Budapest fenntarthatósági Expó a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szervezésében a Hungexpo területén.

Tovább a teljes cikkre

EEA ZeroWaste PIX 2023 fotópályázat

Publikálva: 2023. július 19.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) meghirdette idei fotópályázatát „ZeroWaste PIX 2023” címmel.

A beadási határidő: 2023. október 3.

Tovább a teljes cikkre

Az EEA új ügyvezető igazgatójának megválasztása

Publikálva: 2023. március 24.

Az EEA Igazgatótanácsa 2023. március 23-i ülésén Leena Ylä-Mononent választotta Hans Bruyninckx jelenlegi ügyvezető igazgató utódjának. Hans Bruyninckx hivatali ideje 2023. május 31-én jár le.

Tovább a teljes cikkre

A hatékony természetfinanszírozáshoz jobb adatokra, elemzésekre és eszközökre van szükség

Publikálva: 2023. február 15.

A földi élet (biodiverzitás) riasztó pusztulása a természet megóvásába való befektetésekre ösztönöz – mind Európában, mind világszerte. Ezek a beruházások biológiai sokféleség erősítése mellett más fontos előnyökkel is járhatnak, mint például az éghajlati intézkedések támogatása, az élelmezésbiztonság és a városi életminőség javítása. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) új tájékoztatója kiemeli, hogy jobb adatokra, hatáselemzésre és koordinációs mechanizmusokra van szükség ahhoz, hogy a természet finanszírozása hatékony legyen.

Tovább a teljes cikkre

Szavazzon Ön is az év természetfotóiról!

Publikálva: 2022. október 25.

2022. november 7-ig Ön is szavazhat, hogy melyik fotó kapja a közönségdíjat. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (European Environmental Agency, EEA) fotó pályázata idén rekordot döntött: 5236 fotó érkezett a felhívásra.

Tovább a teljes cikkre

A világjárvány utáni fellendülés lehetőséget kínál az európai városoknak a fenntarthatóság felé való elmozdulásra

Publikálva: 2022. október 19.

Egyedülálló lehetőség kínálkozik az európai városok számára, hogy jobban összehangolják a COVID-19 utáni fellendülést a fenntarthatóbbá válással és az éghajlatváltozás hatásainak kezelésével. A világjárvány egyik kulcsfontosságú tanulsága, hogy városaink sokkal rugalmasabbak és nyitottabbak a változásokra a tervezés és irányítás terén. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (European Environmental Agency, EEA) által ma közzétett legújabb, a városi fenntarthatóságról szóló tanulmány szerint mindez előnyös lehet a fenntarthatóság felé történő elmozdulásban.

Tovább a teljes cikkre

Komoly kihívásokkal néz szembe Európa élelmiszeripara

Publikálva: 2022. október 12.

Az élelmiszerek előállítását, a globális élelmiszerláncok működtetését és a kapcsolódó ipari feldolgozó ágazatokat alaposan át kell gondolni, hogy ellenállóvá és fenntarthatóvá tehessük őket. Sokkal többet kell tenni üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint a vízkészletekre és a biológiai sokféleségre nehezedő nyomás csökkentésére. Az erőfeszítések jelenleg szinte stagnálnak – derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) mezőgazdasági és élelmiszer-rendszerekről szóló, ma közzétett tájékoztatóiból.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció