Fotó verseny: küld be a legjobb vizes képed

Publikálva: 2018. április 17.

Mi jut eszedbe, ha a vízre gondolsz? Meg tudod ezt fogalmazni egy fényképben? Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség arra buzdít, hogy küld be legkreatívabb fényképeidet a VízPIX című fotóversenyre. A legjobb fotók pénzjutalomban részesülnek.

A víz mindenütt jelen van – testünk legkisebb sejtjétől kezdve a hatalmas óceánokig. Az emberek, az állatok, a növények mind függnek a víztől. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) VízPIX című fotóversenye fel kívánja hívni a figyelmet a víz fontosságára, amely minden élet forrása a Földön.

 Image © Andrzej Bochenski, Picture2050 /EEA

 A kép ábrázolhatja a vizet, annak felhasználását, és hogy mi mindent jelenthet az élet szempontjából. Használd a kreativitásod és küld be a legjobb fényképeid 2018. augusztus 15-éig.

Három kategóriában indulhatsz:

  1. A víz és miIsszuk, fürdünk benne és főzünk vele. Az árvizek vagy az aszályok egész városokat érintenek. Mit jelent a víz Neked?
  2. Víz és természet: Folyók, tavak és tengerek nem csak segítik a földi életet, de maguk is otthont adnak számos állatnak és növénynek. Az óceánok kulcs szerepet játszanak a bolygó éghajlatának kiegyensúlyozásában. El tudod kapni mindazt a látható és láthatatlan hasznot, amit a vizek jelentenek? Vajon a tiszta vizek veszélyben vannak?
  3. Víz és gazdaság: A víz alapvető a mezőgazdaságban, az áramellátásban és sok termék létrehozásában. A folyók és a tengerek a legfőbb kereskedelmi útvonalak – összekötnek országokat és kultúrákat. Miért fontos a víz a gazdaságunkban? Hogyan hat a gazdaság a vizekre?

Minden kategória győztese 1000 euro jutalmat kap. Az EEA emellett külön ifjúsági díjat ad a legjobb fotónak, amelyet 18-24 éves készített. A közönségdíjat a legjobbak között egy nyílt online szavazás útján adjuk ki. A verseny minden EEA tagállam és együttműködő Nyugat-balkán állam  polgárai számára nyitott; csak az ezen államokban készült fényképek számára. Egy versenyző legfeljebb 5 jpeg-formátumú fotót küldhet be, melyek hosszabb oldala minimum 2000 pixcel legyen. A versenyen csak 18 évnél idősebbek vehetnek részt. Bár a beküldött művek jogdíja a résztvevőnél marad, azt a továbbiakban tilos másolni, használni, közölni, megosztani - sem egészében, sem részekben. Az EEA a győztesek névsorát 2018. október végén hozza nyilvánosságra.

A beküldési határidő 2018. augusztus 15.

Bővebbet a versenyről itt olvashatnak.  

Menü

Nyitólap

Navigáció