200 egészségügyi szakújság követeli a klímaváltozás elleni sürgős fellépést

Publikálva: 2021. szeptember 10.

Több mint 200 egészségügyi szakújság együtt hívja fel a figyelmet a a klímaváltozás veszélyeire. A Guardian cikke szerint a szaklapok ugyanazt az állásfoglalást tették közzé, amiben sürgős intézkedéseket követelnek az éghajlatváltozással kapcsolatban és az egészség védelmében.

Asszony a háza előtt, amelyet elér a tűz. Evia, Görögország. Foto: Bloomberg / Getty Images

Felhívták a figyelmet arra, hogy a globális átlaghőmérséklet-emelkedést 1,5 Celsius-fok alatt kell tartani, mert az átlaghőmérséklet emelkedése „már most is károsítja az egészséget és pusztítja a természetet”, és ezt lassan „lehetetlen lesz visszafordítani”.

Arról is írtak, hogy nem várhatunk a klímaügyi intézkedésekkel arra, hogy véget érjen a járvány, mert „sürgős, az egész társadalomra kiterjedő, igazságosabb és egészségesebb világhoz vezető változtatásokra van szükség”. Emiatt szerintük még 2021-ben fontos lenne „irányt váltani”.

További információ:

More than 200 health journals call for urgent action on climate crisis https://www.theguardian.com/environment/2021/sep/06/more-than-200-health-journals-call-for-urgent-action-on-climate-crisis

200 egészségügyi szaklap közösen követel sürgős fellépést a világ vezetőitől a klímaváltozás miatt https://444.hu/2021/09/06/200-egeszsegugyi-szaklap-kozosen-kovetel-surgos-fellepest-a-vilag-vezetoitol-a-klimavaltozas-miatt

Menü

Nyitólap

Navigáció