Hírek, aktualitások

Az EIONET hálózat Talaj csoportjának ülése

Publikálva: 2018. február 21.

A talaj adatokkal foglalkozó szakértők 2018. januári ülésének fő célkitűzése az EEA (Európai Környezetvédelmi Ügynökség) gondozásában a környezetállapot változást bemutató kiadvány (SOER) készítésének magalapozása volt.

Tovább a teljes cikkre

Repülünk, hajózunk

Publikálva: 2018. február 20.

A repülés és a hajózás alapelemei az európai közlekedési rendszernek. Mindkét szektor közvetlenül is ad társadalmi és gazdasági hasznokat, így például az áruk és szolgáltatások széles körének szállítását, a foglalkoztatottság biztosítását, és az utasok szállítását – akár szabadidős, akár munkaügyi utazásról legyen is szó.

Tovább a teljes cikkre

Danube Ecological Corridor – international seminar

Publikálva: 2018. február 19.

We are pleased to invite you and your kind colleagues to the Danube Ecological Corridor – international seminar; Budapest, 28th of March 2018 9:00 AM – 15:30 PM; Ministry of Agriculture 1055 Budapest Kossuth Lajos tér 11.

Tovább a teljes cikkre

Videofilmes pályázat: Ossza meg „zöld” tevékenységeit!

Publikálva: 2018. január 3.

Hogyan ment ma munkába, iskolába? Autóval, kerékpárral vagy közösségi közlekedéssel? Nap mint nap olyan döntéseket hozunk, amelyek hatással lehetnek a környezetre. Napi döntéseink egy részével tudatosan hozzájárulunk egy tisztább és egészségesebb környezet megteremtéséhez. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) és partnerhálózata által szervezett „I LIVE GREEN” elnevezésű európai videofilmes pályázat mindenki előtt nyitva áll, aki kreativitásával és tevékenységei megosztásával hozzá kíván járulni környezetünk megóvásához. A legjobb videók alkotói pénzjutalomban részesülnek.

Tovább a teljes cikkre

Stratégiai képzés

Publikálva: 2017. december 14.

A környezetvédelmi stratégiai tervezés továbbfejlesztése c. szakmai képzést 2017. december 12-én tartottuk. Az összefoglalót, és az előadásokat itt adjuk közre.

Tovább a teljes cikkre

EEA Management Board ülés

Publikálva: 2017. december 11.

Az Európai Könryezetvédelmi Ügynökség Igazgatótanácsa (Management Board) decemberben ülésezett. Az alábbi beszámoló nem hivatalos, de kiemeli a fontosabb információkat.

Tovább a teljes cikkre

Éghajlatról – máshogyan

Publikálva: 2017. december 8.

Az „éghajlat csúcs” ellentmondásokra épült. Kettős hangulat volt a levegőben: egyfelől egy kiábrándultság, csalódottság, hogy még a Párizsi Egyezmény után két évvel is ilyen lassan és nehézkesen válthatók tettekre a célok. Másfelől a résztvevők kitörő örömmel nyugtázzák a hatalmas érdeklődést, a résztvevők magas számát, a kiállítók ötletgazdagságát, programjaik nagy választékát, elszántságát. Mintha egyszerre lenne gyász és lagzi. A két hetes kongresszus végére egyértelműen ez utóbbi érzés kerekedett felül.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi támogatások - A közös fenntarthatósági célokért

Publikálva: 2017. november 27.

Az EIONET honlap örömmel osztja meg tagjai írását, cikkeit – akkor is, ha azok tartalmával nem, vagy nem teljesen értünk egyet. Ismét dr. Faragó Tibor írását osztjuk meg.

Tovább a teljes cikkre

Globális klímapolitika - Érdekek és kompromisszumok

Publikálva: 2017. november 7.

Az EIONET honlap örömmel osztja meg tagjai írását, cikkeit – akkor is, ha azok tartalmával nem, vagy nem teljesen értünk egyet. Ismét dr. Faragó Tibor egyik írását osztjuk meg.

Tovább a teljes cikkre

Ismét magyar fotós siker

Publikálva: 2017. október 31.

Ismét magyar fotós siker született az Európai Környezetvédelmi Ügynökség fénykép versenyén. A szervezők kiemelték, hogy szembetűnően sok és színvonalas munka érkezett Magyarországról. Íme beszámolónk az EIONET kommunikációs csoportjának 2017 őszi üléséről.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció