Hírek, aktualitások

A DUNA LEGJAVA

Publikálva: 2018. október 16.

A DUNA LEGJAVA címmel tartottak konferenciát 2018. október 12-én a magyarországi civil szervezetek az EU Duna Régió Stratégia 7. Éves Fórumának sikeréért. A rendezvény témája az Éves Fórum témaválasztását követve a turizmus a Duna mentén. Az alábbiakban a konferenciáról adunk rövid összefoglalót.

Tovább a teljes cikkre

EIONET Environment and Transport

Publikálva: 2018. október 11.

Az alábbiakban az EIONET Environment and Transport csoportjának 2018 őszén tartott éves találkozójáról adunk beszámolót, ahol főként az elektromos személygépkocsik témája került előtérbe - szabályozási, energiafelhasználási, infrastrukturális, előretekintő és jó gyakorlat megosztó oldalról megközelítve.

Tovább a teljes cikkre

EcoVeloTour konferencia

Publikálva: 2018. október 9.

2018. október 3-án tartotta az EcoVeloTour projekt az indító konferenciáját. Az alábbiakban az ott elhangzottakból adunk válogatást.

Tovább a teljes cikkre

EIONET Kommunikációs csoport ülése

Publikálva: 2018. október 4.

Az EIONET kommunikációs csoportja 2018. szeptember 27-28-án tartotta éves ülését. Az alább ennek jegyzeteit adjuk közre, különös tekintettel a SOER 2020 jelentés tervezett publikációjára.

Tovább a teljes cikkre

Válság után, válság előtt?

Publikálva: 2018. szeptember 24.

Az alábbiakban a fenti főcímet, és a „Fenntartható fejlődés esélyei a világgazdasági válság után tíz évvel” alcímet viselő, szeptember 20-án tartott konferenciáról adunk beszámolót – azzal, hogy az ott elhangzottakkal nem feltétlenül értünk egyet, ugyanakkor a gyümölcsöző együttgondolkodáshoz az elhangzott gondolatok hasznosak lehetnek.

Tovább a teljes cikkre

Környezettudomány és szkepticizmus

Publikálva: 2018. szeptember 13.

Az EIONET honlap örömmel osztja meg tagjai írását, cikkeit – akkor is, ha azok tartalmával nem, vagy nem teljesen értünk egyet. Az alábbiakban ismét dr. Faragó Tibor egyik elgondolkodtató írását osztjuk meg: „Környezettudomány és szkepticizmus: környezeti kibocsátások káros hatásainak felismerése és elismerése” címmel.

Tovább a teljes cikkre

Integrált Környezeti Értékelés – nyári egyetem 2018

Publikálva: 2018. szeptember 12.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2018-as nyári tanfolyamán az Integrált Környezeti Értékelés témakörét járta körül. Az alábbiakban a rendezvényen résztvevő magyar szakértő gondolatait osztjuk meg.

Tovább a teljes cikkre

TRANSGREEN – Fenntartható Közlekedés

Publikálva: 2018. szeptember 12.

2018. szeptember elején került sor Pozsonyban a TRANSGREEN projekt ülésére, ahol a Kárpátok Egyezmény Fenntartható Közlekedés Jegyzőkönyvének végrehajtásáról egyeztettek a szakértők.

Tovább a teljes cikkre

Jelzések 2018: A víz az élet

Publikálva: 2018. augusztus 30.

Bár Európa tengeri és édesvízi tartalékai végtelennek tűnhetnek, fenyegeti őket a növekvő szennyezés, a túlzott kitermelés és az éghajlatváltozás. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) JELZÉSEK 2018 kiadványa feltárja az európai vizek helyzetélt, és választ keres arra, hogy hogyan biztosíthatunk egészséges tengereket, folyókat, tavakat és talajvíz-forrásokat a jövő nemzedékei számára.

Tovább a teljes cikkre

Eurovelo-, és ökoturizmus fejlesztések Ausztriában

Publikálva: 2018. augusztus 24.

Michael Meschik, a BOKU kutató professzora 2018 Júliusában az EcoVeloTour projekt keretében Budapesten tartott előadást. Az alábbiakban az osztrák Duna-menti kerékpárútra vonatkozó legfontosabb kijelentéseit összegezzük.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció