Hírek, aktualitások

Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé?

Publikálva: 2018. december 11.

2018. november 28-án „Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé? – mitigációs és adaptációs kihívások” címmel nagyszabású, színvonalas konferenciát rendezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Tovább a teljes cikkre

A nemzetközi környezet- és klímapolitikai együttműködés

Publikálva: 2018. november 30.

Az EIONET honlap örömmel osztja meg tagjai írását, cikkeit – akkor is, ha azok tartalmával nem, vagy nem teljesen értünk egyet. Az alábbiakban ismét dr. Faragó Tibor egyik írását osztjuk meg: „A nemzetközi környezet- és klímapolitikai együttműködés” címmel.

Tovább a teljes cikkre

Közös üvegházban élünk

Publikálva: 2018. november 29.

Az EIONET honlap örömmel osztja meg tagjai írását, cikkeit – akkor is, ha azok tartalmával nem, vagy nem teljesen értünk egyet. Az alábbiakban ismét dr. Faragó Tibor egyik írását osztjuk meg: „Közös üvegházban élünk” címmel.

Tovább a teljes cikkre

Energia és környezet

Publikálva: 2018. november 28.

2018. szeptember 11-12-én Koppenhágában zajlott az EIONET Energia és környezet Referencia Központok képviselőinek ülése. Az alábbiakban erről adunk összefoglalót.

Tovább a teljes cikkre

NRC FOREST

Publikálva: 2018. november 28.

2018. szeptember 17-18-án Koppenhágában zajlott az EIONET Erdészeti Referencia Központok képviselőinek ülése. Az alábbiakban erről adunk összefoglalót.

Tovább a teljes cikkre

A DUNA LEGJAVA

Publikálva: 2018. október 16.

A DUNA LEGJAVA címmel tartottak konferenciát 2018. október 12-én a magyarországi civil szervezetek az EU Duna Régió Stratégia 7. Éves Fórumának sikeréért. A rendezvény témája az Éves Fórum témaválasztását követve a turizmus a Duna mentén. Az alábbiakban a konferenciáról adunk rövid összefoglalót.

Tovább a teljes cikkre

EIONET Environment and Transport

Publikálva: 2018. október 11.

Az alábbiakban az EIONET Environment and Transport csoportjának 2018 őszén tartott éves találkozójáról adunk beszámolót, ahol főként az elektromos személygépkocsik témája került előtérbe - szabályozási, energiafelhasználási, infrastrukturális, előretekintő és jó gyakorlat megosztó oldalról megközelítve.

Tovább a teljes cikkre

EcoVeloTour konferencia

Publikálva: 2018. október 9.

2018. október 3-án tartotta az EcoVeloTour projekt az indító konferenciáját. Az alábbiakban az ott elhangzottakból adunk válogatást.

Tovább a teljes cikkre

EIONET Kommunikációs csoport ülése

Publikálva: 2018. október 4.

Az EIONET kommunikációs csoportja 2018. szeptember 27-28-án tartotta éves ülését. Az alább ennek jegyzeteit adjuk közre, különös tekintettel a SOER 2020 jelentés tervezett publikációjára.

Tovább a teljes cikkre

Válság után, válság előtt?

Publikálva: 2018. szeptember 24.

Az alábbiakban a fenti főcímet, és a „Fenntartható fejlődés esélyei a világgazdasági válság után tíz évvel” alcímet viselő, szeptember 20-án tartott konferenciáról adunk beszámolót – azzal, hogy az ott elhangzottakkal nem feltétlenül értünk egyet, ugyanakkor a gyümölcsöző együttgondolkodáshoz az elhangzott gondolatok hasznosak lehetnek.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció