Hírek, aktualitások

Nyári egyetem 2017

Publikálva: 2017. július 10.

Budapesten tartott nyári egyetemet az EEA, amelynek a fő témája az elővigyázatosság elve volt. A meglehetősen összetett témakört igen jó előadók igen különböző nézőpontokból közelítették meg. Az alábbi beszámoló korántsem teljes, és meglehetősen szubjektív.

Tovább a teljes cikkre

Éghajlat és EIONET

Publikálva: 2017. július 4.

Az EIONET „Klímaváltozás hatásai, sérülékenység és alkalmazkodás" munkacsoportjának ülésére június végén került sor. Az alábbiakban a magyar résztvevő rövidített beszámolóját olvashatják.

Tovább a teljes cikkre

A természet és a társadalom kapcsolata holisztikus megközelítésben

Publikálva: 2017. június 22.

Az EIONET hálózat magyar oldalán örömmel adunk közre olyan írásokat, amelyet tagjaink jelentettek meg. Az alábbi tanulmány Antal Z. Lászlótól, az MTA TK Szociológiai Intézetének kandidátusától, tudományos főmunkatársától származik.

Tovább a teljes cikkre

Körforgásos Magyarország 2017

Publikálva: 2017. június 22.

A körforgásos gazdaságról tartottak konferenciát 2017. június 2-án a Millenárison. Az alábbiakban a délelőtti programon elhangzottakat foglaljuk össze. Az itt leírtak nem feltétlenül egyeznek a Földművelési Minisztérium álláspontjával.

Tovább a teljes cikkre

Az EEA Management Board ülése

Publikálva: 2017. június 20.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) június közepén tartotta Igazgatótanácsi (Management Board) ülését. Az alábbi beszámoló az erről készült nem hivatalos, de igen informatív beszámoló.

Tovább a teljes cikkre

Az EEA NFP ülése

Publikálva: 2017. június 20.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) május végén tartotta az EIONET hálózat Nemzeti Fókuszpontjai (NFP) ülését. Az alább az erről készült rövid beszámolót olvashatják.

Tovább a teljes cikkre

Körforgásos gazdaság: megújuló energia

Publikálva: 2017. június 16.

A megújuló energiák használatáról szervezett konferenciát a Szent István Egyetem Tudástranszfer Központ. Az alábbiakban az 2017. április 28-ai rendezvény gondolatait foglaljuk össze. Az itt leírtak nem feltétlenül egyeznek a Földművelési Minisztérium álláspontjával.

Tovább a teljes cikkre

Lépések a fenntarthatóság felé (?)

Publikálva: 2017. június 16.

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége 2017. május 10-én műhelybeszélgetést szervezett, melynek a célja az volt, hogy a készülő 2015-16-os éveket értékelő fenntarthatósági előrehaladási jelentés minél több véleményt tartalmazzon. Az alábbiakban néhány véleményt teszünk közzé Természeti tőke szekcióban elhangzottakból. Az itt feltüntetett vélemények nem feltétlenül egyeznek a Földművelési Minisztérium álláspontjával.

Tovább a teljes cikkre

Globális megatrendek és civil szervezetek

Publikálva: 2017. június 12.

A Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozóján is bemutattuk azt a jelentést, amely a globális megatrendek magyarországi környezeti hatásait elemzi.

Tovább a teljes cikkre

A magyar EIONET hálózat szakértőinek találkozója

Publikálva: 2017. április 6.

Az Európai Környezeti Információs és Megfigyelő Hálózat (EIONET) szakértői találkozójára 2017. március 6-án került sor a Földművelésügyi Minisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció