Hírek, aktualitások

Fotó verseny: küld be a legjobb vizes képed

Publikálva: 2018. április 17.

Mi jut eszedbe, ha a vízre gondolsz? Meg tudod ezt fogalmazni egy fényképben? Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség arra buzdít, hogy küld be legkreatívabb fényképeidet a VízPIX című fotóversenyre. A legjobb fotók pénzjutalomban részesülnek.

Tovább a teljes cikkre

A fenntarthatóságba való átmenet perspektívái

Publikálva: 2018. március 23.

A társadalom környezeti értelemben fenntarthatóvá válása komoly kihívás Európa számára, hiszen olyan alapvető kérdéseket kell újragondolnunk, mint hogy hogyan állítjuk elő az élelmet, az energiát, hogyan közlekedünk, hogyan építkezünk. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség most megjelent jelentése szerint az egyes tudományos-, és kormányzati szereplők meglehetősen eltérően látják a kérdéseket. A riport betekintést ad a különböző koncepciókba – például olyan kérdésekről, mint hogy hogyan érhető el egy ennyire összetett átalakulás.

Tovább a teljes cikkre

81. Management Board ülés

Publikálva: 2018. március 22.

Az alábbiakban röviden beszámolunk a 2018. márciusi Management Board ülésről.

Tovább a teljes cikkre

A szennyezett területek státusza Európában és itthon

Publikálva: 2018. március 13.

A szennyezett területekről és azok kezeléséről 2001-óta több adatgyűjtési ciklus történt, melynek összevont értékelését 2017-ben végezte el az európai kutatási ügynökség (JRC) a korábban kidolgozott indikátorok (CSI 015, LSI 003) felhasználásával. Az eredmények első bemutatására az EEA szakértői munkacsoport ülésén (NRC Soil) 2018. január 23-án került sor, a publikáció a nyár közepén lesz majd elérhető.

Tovább a teljes cikkre

Az EIONET hálózat Talaj csoportjának ülése

Publikálva: 2018. február 21.

A talaj adatokkal foglalkozó szakértők 2018. januári ülésének fő célkitűzése az EEA (Európai Környezetvédelmi Ügynökség) gondozásában a környezetállapot változást bemutató kiadvány (SOER) készítésének magalapozása volt.

Tovább a teljes cikkre

Repülünk, hajózunk

Publikálva: 2018. február 20.

A repülés és a hajózás alapelemei az európai közlekedési rendszernek. Mindkét szektor közvetlenül is ad társadalmi és gazdasági hasznokat, így például az áruk és szolgáltatások széles körének szállítását, a foglalkoztatottság biztosítását, és az utasok szállítását – akár szabadidős, akár munkaügyi utazásról legyen is szó.

Tovább a teljes cikkre

Danube Ecological Corridor – international seminar

Publikálva: 2018. február 19.

We are pleased to invite you and your kind colleagues to the Danube Ecological Corridor – international seminar; Budapest, 28th of March 2018 9:00 AM – 15:30 PM; Ministry of Agriculture 1055 Budapest Kossuth Lajos tér 11.

Tovább a teljes cikkre

Videofilmes pályázat: Ossza meg „zöld” tevékenységeit!

Publikálva: 2018. január 3.

Hogyan ment ma munkába, iskolába? Autóval, kerékpárral vagy közösségi közlekedéssel? Nap mint nap olyan döntéseket hozunk, amelyek hatással lehetnek a környezetre. Napi döntéseink egy részével tudatosan hozzájárulunk egy tisztább és egészségesebb környezet megteremtéséhez. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) és partnerhálózata által szervezett „I LIVE GREEN” elnevezésű európai videofilmes pályázat mindenki előtt nyitva áll, aki kreativitásával és tevékenységei megosztásával hozzá kíván járulni környezetünk megóvásához. A legjobb videók alkotói pénzjutalomban részesülnek.

Tovább a teljes cikkre

Stratégiai képzés

Publikálva: 2017. december 14.

A környezetvédelmi stratégiai tervezés továbbfejlesztése c. szakmai képzést 2017. december 12-én tartottuk. Az összefoglalót, és az előadásokat itt adjuk közre.

Tovább a teljes cikkre

EEA Management Board ülés

Publikálva: 2017. december 11.

Az Európai Könryezetvédelmi Ügynökség Igazgatótanácsa (Management Board) decemberben ülésezett. Az alábbi beszámoló nem hivatalos, de kiemeli a fontosabb információkat.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció