Hírek, aktualitások

A magyar EIONET hálózat szakértőinek találkozója

Publikálva: 2017. április 6.

Az Európai Környezeti Információs és Megfigyelő Hálózat (EIONET) szakértői találkozójára 2017. március 6-án került sor a Földművelésügyi Minisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

Átmenet a fenntartható közlekedésbe – konferencia

Publikálva: 2017. április 5.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) magyar EIONET hálózata konferenciát szervezett a fenntartható közlekedés felé való átmenet témájában. A rendezvényre a Földművelésügyi Minisztérium Darányi termében került sor 2017. március 6-án.

Tovább a teljes cikkre

Megatrendek hatásai az egyes országokra

Publikálva: 2017. február 16.

Az EEA új jelentése felépít egy logikus gondolatmenetet, amelyet követve könnyen fel lehet térképezni a globális megatrendek hatásait egy-egy országra.

Tovább a teljes cikkre

Transition to a sustainable transport

Publikálva: 2017. február 15.

The Hungarian EIONET Network of EEA kindly invites you for its conference on TRANSITOON TO A SUSTAINABLE TRANSPORT. The event will start at 13:00 PM on 6th of March, Budapest, Kossuth L. tér 11.

Tovább a teljes cikkre

Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon

Publikálva: 2017. február 14.

Az EIONET honlap örömmel osztja meg a fő témáink szempontjából fontos eseményeken készült beszámolókat – akkor is, ha azok tartalmával nem, vagy nem teljesen értünk egyet. Ezúttal a 2017. február 7-én tartott Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon c. konferenciáról számolunk be.

Tovább a teljes cikkre

Magyar siker az ENSZ Környezetpolitikai Bizottsága ülésén

Publikálva: 2017. február 10.

Az ENSZ EGB Környezetpolitikai Bizottsága koordinálta a 2016. június 8-10 között Batumiban megrendezett nyolcadik pán-európai Környezetet Európának miniszteri konferencia előkészítését. A konferencia egyik fő témája a zöldgazdaság volt, amelyben Magyarország fontos vállalásokat tett.

Tovább a teljes cikkre

Zöld gazdaság vagy Zöldgazdaság?

Publikálva: 2017. február 9.

A magyar nyelvben a két kifejezés között csak egy szóköz a különbség, a jelentésbeli különbség mégis óriási. Nem véletlen, hogy az ENSZ, az OECD, az EU, vagy éppen az Európai Környezetvédelmi Ügynökség a zöldgazdaság (green economy) elérését szorgalmazza…

Tovább a teljes cikkre

Közösségi kertészkedés a városban - szakmai nap

Publikálva: 2017. február 9.

A közösségi kertészkedés témája több vonatkozásban is szorosan összefügg a fenntarthatóság kérdéseivel...

Tovább a teljes cikkre

Jólét és/vagy jóllét?

Publikálva: 2017. január 20.

A magyar nyelvben a két szó közti eltárás csupán egy betű, a jelentésbeli különbség mégis óriási. Nem véletlen, hogy az ENSZ, az OECD, az EU, vagy éppen az Európai Környezetvédelmi Ügynökség az újabb dokumentumokban rendre jóllétet (well-being) említ…

Tovább a teljes cikkre

Az éghajlatváltozás egyre súlyosabb fenyegetést jelent Európában az ökosztisztémákra, az emberi egészségre és a gazdaságra

Publikálva: 2017. január 20.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség most kiadott jelentése szerint az európai régióknak emelkedő tengerszinttel és egyre szélsőségesebb időjárási jelenségekkel, köztük az éghajlatváltozás okozta egyre gyakoribb és intenzívebb hőhullámokkal, áradásokkal, szárazságokkal és viharokkal kell szembenézniük. A jelentés – megvizsgálva az éghajlatváltozást és Európára gyakorolt hatásainak legfrissebb trendjeit és előrejelzéseit – arra a következtetésre jutott, hogy e hatások mérsékléséhez hatékonyabb és rugalmasabb alkalmazkodási stratégiákra, szakpolitikákra és intézkedésekre van szükség.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Nyitólap

Navigáció